Een familiezaak met geschiedenis

Trendwood

Galerij Vandoorne is reeds 3 generaties lang een meubelzaak van vader op zoon.

Het begon allemaal met...

De eerste meubelwinkel

De eerste meubelwinkel werd opgericht in 1932 te St Eloois-Winkel toen grootvader Antoon Vandoorne (senior) huwde met Margaretha Declercq, dochter van Camiel Declercq uit Zwevegem. Camiel kende reeds een groot succes. Ze werkten toendertijd reeds met 9 mensen en vervaardigden eenvoudige meubels.

De 3 huizen Vandoorne van Paul, Michel en Antoon waren snel van eind en verre gekend. In de zomer stikten de vrouwen de gordijnen en maakten ze verf, terwijl de mannen her en der huizen gingen schilderen en inrichten.

Een nieuwe locatie

Vandoorne in Izegem

Het ouderlijk huis te St Eloois Winkel werd algauw te klein en
in 1959 werd een 2000 m² grote toonzaal geopend in de Meensesteenweg in Izegem.

Door de opbouw van de “NEGENHOEK” was de Meensesteenweg een
ideale locatie om commerce te doen. De meeste huizen in deze wijk werden ingericht en geschilderd door de Vandoornes.

Grootvader Antoon Vandoorne, was een vrijgevig man; hij leverde de meubels gratis bij de klant, maar men kon zelfs  “op den plak” kopen.

Een nieuw vennootschap

Galerij Vandoorne

De 3 kinderen van Antoon Vandoorne: Jules, Margriet
(Grietje) en Antoon (junior), wisten al van kindsaf wat werken was. Na schooltijd hielpen zij de meubels leveren met “de stootkar”.

De verkoop van meubelen in alle stijlen en mogelijkheden werd steeds uitgebreider, waardoor de schilderwerken en gordijnenverkoop werd opgedoekt.

In het jaar 1972 werd PVBA Galerij Vandoorne opgestart met Antoon (junior) als zaakvoerder. Samen met zijn vrouw Diana Ghekiere werd de winkel verder uitgebouwd.

Een nieuwe wind

Ledershop Nathalie & Bamboe Tropical

Het was tijd voor de volgende generatie! Nathalie en Andi werden door dezelfde microbe gebeten als hun ouders. Begin de jaren ’80 brachten ze vernieuwing.

'Ledershop Nathalie' werd eerst opgericht, In 1990 volgde 'Bamboe Tropical'.

Beetje bij beetje maakte het traditionele meubel plaats voor rotan en bamboe, typisch voor de inrichting van veranda of oranjerie.

Een nieuw merk

Bamboe Tropical wordt Trendwood

In 2005 werd NV Galerij Vandoorne opgericht en nam Andi de fakkel van vader Antoon over.

Niet zoveel bamboe of rotan meer natuurlijk, want er wordt nog steeds gezocht naar de nieuwste trends. De evolutie naar Trendwood volgde al snel in 2007.

Nathalie en Andi nemen de meubelen voor hun rekening. Andi's vrouw Machteld de decoratie, de eerste website en webshop.

Vernieuwen blijft de boodschap

Vandaag

Tegenwoordig wordt weer volop gewerkt met natuurlijke, massieve materialen: teak en eik blijven echt ‘in’, veelal in combinatie met metaal, natuursteen en kunststof.

Geen massaproductie, het maatwerk doen we zelf. De juiste kleuren, formaten en combinaties, een echt interieur op maat, naar wens van de klant.

Het blijft altijd uitkijken naar nieuwigheden. Verandering is er voortdurend. Maar nu is het tijd om nog meer op ons digitale luik met website, webshop en online marketing in te zetten.

Van Teak tot Mango

Een wereld van hout

Stel je voor: een betoverende showroom in het hart van Izegem, West-Vlaanderen, waar de aroma's van diverse houtsoorten in de lucht zweven. Welkom bij Trendwood, waar massief houten meubelen een verhaal vertellen dat gaat van teak tot eik, en zelfs avontuurlijk reist naar exotische houtsoorten zoals acacia, mango en dennenhout. Stap binnen en laat je verrassen door een uitgebreide collectie die de veelzijdigheid van massief hout weerspiegelt. Elk stuk is doordrenkt van uniciteit en authenticiteit, met vakmanschap dat schittert in elke afwerking. Of je nu verlangt naar klassiek of modern, groot of klein, bij Trendwood is het mogelijk om jouw meubeldromen werkelijkheid te maken. En dat is niet alles – heb je een eigen ontwerp in gedachten? Onze bekwame ambachtslieden staan klaar om zelfs jouw meest gedurfde ideeën tot leven te brengen. Het is de tijd van "Trendy" waar materialen harmonieus samenkomen; ruw massief hout en stoer metaal smelten samen om een industriële, maar toch warme en gezellige sfeer te creëren. Of je nu een bohemien ziel hebt, een liefhebber bent van cottage-charme, vintage flair omarmt, of simpelweg een industriële levensstijl wilt, Trendwood biedt een scala aan keuzes die aansluiten bij jouw budget en interieurvisie.

Trendwood keuken in dennenhout

Van aan de eettafel tot in de tuin

Ontdek de diverse collecties

Stel je voor dat je aan een prachtig gedekte tafel zit, het oppervlak verfraaid met keramische kunstwerken, gedragen door tafelonderstellen die variëren van hout en glas tot sierlijk smeedijzer. Bij Trendwood gaat het niet alleen om meubels, maar ook om ervaringen. Dineer in stijl met eettafels die een verhaal vertellen in elke houtnerf en elk keramisch detail. Of relax in de woonkamer met salontafels die niet alleen functioneel zijn, maar ook kunstwerken op zichzelf. En voor diegenen die van buitenleven houden, is er een uitgebreide collectie tuinmeubelen om elke buitenruimte om te toveren tot een oase van comfort en stijl. Maar laten we niet de zachte aanraking vergeten – Trendwood's assortiment stoelen en zetels omarmt de nieuwste trends, van microfibrestoffen tot weelderig velours. Stap binnen in de wereld van Trendwood en ontdek hoe functionaliteit en esthetiek naadloos samensmelten.

Zetel Trentino met ottomane sfeer

Meer dan meubels alleen

Een totaalaanbod

Terwijl je door de betoverende gangpaden van Trendwood dwaalt, ontdek je dat het aanbod verder gaat dan meubels alleen. Hier vind je het laatste puzzelstukje om jouw interieurmeesterwerk te voltooien. Exclusieve decoratieve items wachten om elke hoek, verlichting die de juiste sfeer creëert en tapijten die verhalen vertellen met elke vezel. En als je op zoek bent naar dat perfecte geschenk, hoef je niet verder te zoeken. Elk detail is zorgvuldig samengesteld om een totaalaanbod te creëren dat verder gaat dan verwachtingen. Met altijd vrije toegang is Trendwood meer dan zomaar een meubelwinkel – het is een bestemming waar dromen van hout en design tot leven komen. Kom binnen, ontdek en laat je inspireren. Jouw volgende meesterwerk begint hier.

Trendwood kerst in aantocht kerstdecoratie oudejaarsavond winterdecor
Bij Trendwood in Izegem vind je een persoonlijk woongevoel terug; warm en behaaglijk, een sfeer die je het liefst voor altijd vasthoudt!