Een woordje uitleg

Materialen

Bij het aankopen van meubelen komt het vaak neer op het visuele aspect. Wij bieden graag een woordje uitleg over diverse houtsoorten en andere veelvoorkomende meubelmaterialen, zodat je gemakkelijk een weloverwogen keuze kan maken.

Een woordje uitleg

Certificaten

Trendwood geeft om het milieu en om de mens achter elk meubelstuk. Daarom kiezen we onder andere voor FSC-gecertificeerd hout voor onze teak en eiken meubels.

Kies voor duurzaam hout

FSC-certificatie

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk die zich inzet voor duurzaam bosbeheer. FSC-gecertificeerd hout komt uit bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd, rekening houdend met de sociale, economische en ecologische behoeften van huidige en toekomstige generaties. Als je kiest voor FSC-gecertificeerd hout, help je mee om bossen te beschermen en de natuur te behouden.

FSC-gecertificeerd hout is van hoge kwaliteit en duurzaam. Het is sterk, duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling. Je kunt er dus jarenlang van genieten.

Als je op zoek bent naar een duurzame en verantwoorde keuze voor je meubels, dan is FSC-gecertificeerd hout de beste keuze.

Kenmerk

FSC-gecertificeerd

Beschrijving

FSC-gecertificeerd hout is traceerbaar, komt uit goed beheerde bossen, helpt ontbossing tegen te gaan en zorgt voor een eerlijke beloning voor de lokale bevolking.

Kwaliteit

Zeer hoog

Prijs

Gemiddeld

Verantwoordelijkheid

Zeer verantwoordelijk