Catalogus Leveranciers
 

Trendwood geeft om het milieu, wat betekent dat vrijwel al onze teak en eiken meubels worden vervaardigd uit  massief hout dat het FSC label draagt. FSC ( = Forrest Stewardship Council, of in het Nederlands: de Raad voor Goed Bosbeheer) is een onafhankelijke organisatie  zonder winstoogmerk, opgericht in 1993 en actief in 73 landen.
Het label garandeert dat het meubilair gemaakt is van hout afkomstig uit goed beheerde bossen, gerecupereerde materialen, of uit een mengeling van die twee. De hele keten die het product doorloopt, moet voldoen aan, door het FSC bepaalde, hoge eisen.
FSC 100% recycled-label betekent dat de producten integraal zijn gemaakt van gerecupereerd massief hout. FSC zorgt voor verantwoord bosbeheer waar gecontroleerd gekapt en aangeplant wordt zodat de sociale, economische en ecologische behoeften van huidige en toekomstige generaties worden veilig gesteld.
Doch niet enkel het bos van oorsprong wordt gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument. Als eindklant krijgt u dan de garantie: dit product is afkomstig uit een goed beheerd, FSC gecertificeerd bos. Zo weet u zeker dat alles op een natuurlijke wijze verloopt. Een geruststellende zekerheid.